onsdag, januari 18, 2012

"Tjejlego"

Ja igen då...
Jag tycker att det är märkligt att det är omöjligt (tydligen) att ha kvinnliga poliser, brandmän, busschaufförer, wahtever - bara för att det råkar vara LEGO det handlar om.
Jag tycker att det är märkligt att de flesta kvinnliga karaktärer i just LEGO är sådana som ska räddas, eller (i nåt polisrelaterat, minns inte hur eller var) blir väskryckta/rånade/överfallna.

Jag tycker att det är märkligt att bara för att ett LEGO-set vänder sig medvetet till flickor, så ska det plötsligt vara pastellfärgat, och jag menar inte att det ingår sådana bitar i paketet, utan att ALLT plötsligt är rosa-lila-mintgrönt. Och i gigantiska stora plastsjok som ska snäppas samman, i stället för att byggas under långsamt läsande av beskrivning med rynkad panna. Det som lite är grejen med LEGO, liksom. Det förväntar de sig att flickorna inte ska
- ha tid med?
- vilja?

- kunna?
- orka?

MEN.
Det verkar ju som om det går att skaffa de här LEGO-FRIENDS och faktiskt låta dem vara kvinnorna/flickorna i ens vanliga LEGO, det verkar ju faktiskt så.
Kan man säga att de har fattat lite grann då?
Kan man hoppas att nästa gång de släpper ett "Rejseholdet-värsta-coola-Polis-Lab-och-kontor-inrymt-i-en-lastbil"-paket, så finns det ploiskvinnor med där i?
Kan man det?

Bilder från thebrickblogger:

Vanlig LEGO-gubbe till vänster, LEGO Friends i mitten och en legokvinna med kjol till höger (de blir lite lite längre iklädd kjol. Lägg märke till att gubben till vänster har Kleopatra's peruk (längst till höger) och att Kleopatra har fått LEGO Friends-tjejens hårsvall, och hon har i sin tur fått den svårmodige kockens basker. För att tydliggöra att de kan byta huvudbonader med varandra.

Inga kommentarer: