tisdag, juli 12, 2011

Väderö-tisdag

Idag har verkligen varit en friskus-dag!
Upp tidigt, (jaja, vid 8-snåret?) iväg med bilen, fast bara en kortis. Och sedan på Väderö-båten i Torekov. När vi var små var det som gammaldags fiskebåtar man fick åka med. Idag är det små typ sundsbussar, tror de gått i någon Norsk fjord, vissa varningsskyltar är på Norska. De flesta turerna går till Sandhamn, men några går även till Kappelhamn, ungefär där vi satt och fikade.
Mer romantik förr i världen, något mera effektivt idag, eftersom det går fortare att ta sig över. Vi åkte med 11-båten, det var tredje turen för dagen tror jag. Sista båten hem igen går vanligtvis kl 16:20 men idag var det så fint att de hade en tur 17:20 också.
På ön är det lummigt. Skog i mitten, lite kärrmark och vått - M A S S O R  av myggor och vi hade glömt myggsprej... Not so good.
full fart genom skogen

Men vi överlevde mastodontmyggen och kom ut ut skogen välbehållna på andra sidan ön.
Härligt att pausa och äta mackorna vi hade med oss, alla var vrålhungriga.
Sedan badade vi på den lilla lilla stranden där.
Och sedan vilade vi.
genom hagen

Vandrade vidare över markerna, förbi stooora kor och små söta får, knubbiga ponnysar och gamla sneda hus som man kan hyra veckovis(!!) för lite för mycket pengar.
Barnen hade jätteroligt, lekte indianer och allt möjligt framför och runt oss på stigarna, som är väl upptrampade och ibland leder på smala spångar rakt genom någon liten våtmark.
Mycket spännande!
Vi avslutade med en glass i den lilla kiosken som är det första man möter när man kommer av båten, ochd et sista man passerar innan man ska hem igen.
Vi tog 16:20-båten tillbaka igen, helt slut!

Nu ikväll blir det köpepizza, sedan filmvisning (ToyStory 3) och sedan kommer stora delar av hushållet falla i omedelbar sömn.

Inga kommentarer: